Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Történelem háziban kérnék segítséget

132
8. osztály NAT 2020-as munkafüzet 6. oldal 4. feladat.
A feladat a magyarság 20. századi történelmi fordulópontjait tárja fel. Válaszolj a kérdésekre az ismeretes és atlaszod segítségével!

A) Hány országban élt egy 1900-ban született és 1988-ban elhunyt munkácsi férfi, aki egész életében el se hagyta a szülővárosát? Indokolás meg a válaszodat!

B) Hány évig volt Csehszlovákia része Kassa a trianoni békediktátum után? Miért addig?

C) Hány évig tartozott újra Magyarországhoz Kolozsvár a második világháború alatt? Miért addig?

D) Miben különbözött a burgenlandi területen élő magyarok helyzete a többi Kárpát-medencei magyarétól 1945 után? Miért?

A válaszokat, segítséget előre is kőszönöm! <3
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

1
A) Hány országban élt egy 1900-ban született és 1988-ban elhunyt munkácsi férfi, aki egész életében el se hagyta a szülővárosát? Indokolás meg a válaszodat! 5 (OMM,Mo.,Csszl.,Szu.,Ukr.)

B) Hány évig volt Csehszlovákia része Kassa a trianoni békediktátum után? Miért addig? (1939-1920=19) (az első bécsi döntés értelmében visszatért Felvidék déli sávja)

C) Hány évig tartozott újra Magyarországhoz Kolozsvár a második világháború alatt? Miért addig? (1947-1940=7) (a párizsi békék értelmében visszaálltak a trianoni határok)

D) Miben különbözött a burgenlandi területen élő magyarok helyzete a többi Kárpát-medencei magyarétól 1945 után? Miért? Ott nem írtották a kisebbségeket
0