Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
2392
1212x2×1287x×678=0
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
A tagok között szorzás van?
Mert ha igen, akkor a megoldás csak az X=0.

Ha összeadás, akkor a másodfokú megoldóképlettel kell megoldani.
1

Másodfokú egyenlet általános alakja:
ax^2 + bx + c = 0

Ehhez a megoldóképletet csatolom képként.
0

Ha szorzás van, akkor viszont nincs rá megoldás. A megoldóképlettel számolva a gyök alatt egy mínusz szám jön ki. Így erre az egyenletre nincs megoldás! :)
0