Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Hello mindenkinek aki látja! :) ...házi feladat segitséget kérnék . Irtam.

61
Egy érvelési levelet kellene irnom a polgármester illetékesének amelyben felvázolom a következő problémát és megoldási javaslatokat kérnék még bele.

Az iskolatársaim többsége gyalog vagy biciklivel jár iskolába. Az oda vezető út forgalmas és van egy lámpa nélküli út kereszteződés is.

Ha esetleg valaki rá vágná hogy miért nem tudom megcsinálni ,gőzöm sincs hogyan kezdjem el és egyébként ezt csak most tanulom szóval ebben még nem igazán vagyok benne.
Előre is köszönöm nagy segitség lenne. :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Ez a szöveg ha megfelel, módosíthatod ahogy szeretnéd .

Tisztelt Polgármester Úr!

Engedje meg, hogy a városunkban jelentkező egyre sürgetőbb problémára hívjam fel a figyelmet, mely az iskolások biztonságos közlekedésének kérdését érinti. Az iskolai gyermekek jelentős része gyalog vagy biciklivel jár iskolába, és sajnos az oda vezető út veszélyeket rejt. Azonban szeretnénk megjegyezni, hogy egy egyszerű, de hatékony megoldás létezik ennek a problémának az elhárítására.
Az egyik kiemelt aggály az iskolát elérő út forgalmi helyzete. A nap folyamán ez a terület kiemelkedően forgalmas, és a gyermekeinknek nehézségekbe ütközik az átkelés. A járdák is szűkösek, és a parkoló autók tovább nehezítik a közlekedést, ezzel veszélyeztetve a gyermekek biztonságát.
Az egy másik, ugyanolyan fontos kérdés az, hogy az iskola közelében található egy lámpa nélküli útkereszteződés. Ez a hiányzó lámpa jelentős veszélyforrást jelent, különösen a reggeli és délutáni csúcsforgalomban. A gyermekek és a szülők számára is nehézkes ezen a kereszteződésen átkelni, és a baleseti kockázat emelkedik.
Az alábbiakban szeretnénk megosztani néhány javaslatot, amelyek segíthetnek megoldani ezt a problémát:
Lámpa telepítése az útkereszteződéshez: Kérjük, hogy telepítsenek közlekedési lámpát az iskola közelében található útkereszteződéshez. Ez a lámpa lehetővé teszi a gyermekek és a szülők számára, hogy biztonságosan átkeljenek az úton.
Járda szélesítése és karbantartása: Fontos, hogy a járdák megfelelően szélesek legyenek, hogy elegendő hely legyen a gyalogosoknak és a bicikliseknek. Emellett rendszeres karbantartásra is szükség van a járdák esetleges repedéseinek és egyenetlenségeinek kijavítására.
Kiegészítő közlekedési tanácsadás: Szervezzenek közlekedésbiztonsági oktatásokat az iskolában, hogy segítsék a gyermekeket és szüleiket abban, hogyan közlekedjenek biztonságosan a városban. Tanítsák meg nekik az útkereszteződések és gyalogos átkelőhelyek megfelelő használatát.
Kerékpársávok kijelölése: A bicikliseknek dedikált sávok kijelölése segíthet a biztonságos biciklizés elősegítésében és a gyalogosok és gépjárművezetők közötti konfliktusok elkerülésében.
Az iskolások biztonsága mindenekfelett fontos számunkra, és hisszük, hogy ezek a javaslatok hozzájárulhatnak a gyermekeink és a közösségünk általános biztonságának növeléséhez. Kérjük, hogy fontolják meg ezeket a javaslatokat, és tegyenek lépéseket a probléma megoldása érdekében. Köszönjük, hogy időt szántak erre a fontos ügyre, és várjuk a pozitív válaszukat.

Tisztelettel,

[Neved]
[Elérhetőséged]
Módosítva: 3 hete
0