Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sürgős segítsetek a matekban Hegyesszög szinusza,koszinusza

Főoldal » Középiskola » Matematika
564
Az eredmény a feladatoknak megvan de azt hogy hogyan kell megcsinálni az nem kérlek valaki eltudna magyarázni?
1.egy építkezésen egy 0,5 m magas platóhoz egy körülbelül 2 m hosszú pallót támasztottak hogy azon tolják fel a talicskákat.körülbelül mekkora szöget zár be a palló a vízszintessel?

2. Egy egyenlő szárú háromszög szárai 28 cm hosszúak alapja pedig 10 cm hosszú. Mekkorák a szögei

A 3-as feladatot inkább lefotoztam
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`tgalpha=(0,5)/2=>color(red)(alpha=14,04°)`



2.)
Alapon fekvő szögei: `cosalpha=(28^2-(28^2+10^2))/(-2*28*10)=>color(red)(79,71°)`

Tompaszög: `180°-2*alpha=180°-2*79,71°=color(red)(20,58°)`



3.)
Hiányzó oldal: `a=b*tgalpha/2=3*tg \(127°)/2=color(red)(6,02 \ cm)`

Átlók hossza: `d=sqrt(a^2+b^2)=sqrt(3^2*6^2)=color(red)(6,72 \ cm)`

Kisebbik szög: `beta=(360°-2*alpha)/2=(360°-2*127°)/2=53°`

Háromszögek területe: `T=2*d*sinbeta=2*3,36*sin53°=color(red)(4,51 \ cm^2)`


A feladatokat fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0