Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szöveges Feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
393
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az egészet kétismeretlenes egyenletként lehet felírni.
(x-20)4=y+20
x+20=y
Beírjuk a másodikat az elsőbe:
(x-20)4=x+20+20
4x-80=x+40
4x-x=40+80
3x=120
x=40 ez az első polc
a másodiknál mar behelyettesítjük az x-et 40+20=60 ez a második polc



0