Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek 9 sos

Főoldal » Középiskola » Matematika
489
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`5*(2x+3-(4x+1))=3*(3x+5)+2*(4x+5)`

`5*(-2x+2)=9x+15+8x+10`

`-10x+10=9x+15+8x+10`

`-27x=15`

`color(red)(x=-5/9)`




2.)
`4x-(6x+1)=2*(x+3-3*(5x+2))`

`4x-6x-1=2*(x+3-15x-6)`

`-2x-1=2*(14x-3)`

`-2x-1=-28x-6`

`26x=-5`

`color(red)(x=-5/26)`
0