Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem is tudom,hogy kezdjem el,segítség kéne :(

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Egy háromszög oldalai 12cm,16cm és 20 cm hosszúak.Mekkorák a hozzá hasonló háromszög oldalai,ha ennek kerülete 100.8cm?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a'=12*(100,8)/(12+16+20)=color(red)(25,2 \ cm)`


`b'=16*(100,8)/(12+16+20)=color(red)(33,6 \ cm)`


`c'=20*(100,8)/(12+16+20)=color(red)(42 \ cm)`
1