Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika szövegfüggvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
1560
Egy húrtrapéz 8,4cm hosszúságú alapján fekvő szögei 113fokosak,a trapéz magassága 10,2cm
a: Számítsd ki a szárak és a másik alap hosszát
b: Számítsd ki a trapéz területét
Választ előre is köszönöm :)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Másik alapon fekvő szögek: `alpha=(360°-2*113°)/2=67°`

Szárak hossza: `b=m/(sinalpha)=(10,2)/(sin67°)=color(red)(11,08 \ cm)`

Hiányzó alap hossza: `a=c+2*sqrt(b^2-m^2)=8,4+2*sqrt(11,08^2-10,2^2)=color(red)(17,05 \ cm)`

Terület: `T=((c+a)*m)/2=((8,4+17,05)*10,2)/2=color(red)(129,8 \ cm^2)`



A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0