Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Töri házim van, segítsetek légyszi

71
Két oldalt csatoltam, 8.-os töri
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

1
Ha az lenne a kérdésed, hogy a szövegek kikhez fűződnek, akkor itt a válasz. Ha nem, akkor írd le a kérdést is, mert így nehéz rá válaszolni.
1. Ernst Moritz Arndt német író, a frankfurti parlament tagja, a korszak egyik legismertebb költője.

2. Edmund Burke: Töprengések a francia forradalomról; 1790 Edmund Burke ír író, whig párti politikus, államelméleti gondolkodó, a modern brit konzervatív politika egyik megteremtője.

3. A Kommunista Párt kiáltványa, röviden Kommunista kiáltvány.Karl Marx és Friedrich Engels közös munkája, de a végső megszövegezés Marx műve. 1848. február végén jelent meg névtelenül, a titkos nemzetközi szervezetként működő Kommunisták Szövetsége hivatalos pártprogramjaként.

A.) Ezt nem sikerült megfejtenem
B.) A budapesti Sztálin-szobor 1951.
C.) A németek által 1945 januárjában felrobbantott Erzsébet híd.
D.) 1889. július 30-án megindult Budapesten az első közforgalmi, rendes nyomtávú, menetrend szerint közlekedő villamos.
E.) 1919. november 16-án Horthy Miklós fővezér. bevonul fehér lován Budapestre, „a bűnös városba” a nemzeti hadsereg élén.
F.) A II. világháborús német megszállást követően 1944-ben április 16-án kezdődött meg a gettósítás a zsidók deportálása Északkelet-Magyarországon és Kárpátalján.

0