Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög területe

Főoldal » Középiskola » Matematika
523
Sziasztok! Remélem van aki tud segíteni mert van olyan amit megtudtam csinálni de lehet nem jó és van olyan amihez végképp nem tudok hozzá kezdeni! Köszönöm előre is

1, Határozzuk meg a szabályos háromszög kerületét, területét ha oldala 7 m

2, határozzuk meg a háromszög kerületét, területét ha a=4cm; b=7cm y=15°

3,Mennyi annak a háromszögnek a kerülete, területe amelynek az egyik oldala 14cm rajta fekvő egyik szög 45° és az adott oldahoz tartozó magasság 6cm?

4, Számítsuk ki a háromszög területét az alábbi adatokból:
a= 12cm b=18cm y=30°

5,Számítsuk ki a háromszög területét az alábbi adatokból:
a= 5cm β=40° y=50°

6, Számítsuk ki a háromszög területét az alábbi adatokból:
a= 1,7dm c=8 cm α=120°

7, Számítsuk ki a háromszög területét az alábbi adatokból:
a= 25cm b=52cm c=6,3dm


tényleg köszönöm előre
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
https://www.calculat.org/hu/terulet-kerulet/haromszog/

Szépen le is írja neked a számolást.
0