Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Megtett út

Főoldal » Általános iskola » Fizika
462
Sziasztok! Meg tudná mondani valaki az eredményeket? A feladat:
Egy helikopter 90 m magasra emelkedik, majd észak felé indul és 260 m-t halad. Ekkora akadály miatt hirtelen visszaindul, és 380 m út megtétele után megáll. Mekkora az egész pályára vonatkozó elmozdulása és a megtett út?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Először felfelé halad 90 métert, aztán észak felé 260 métert, majd dél felé 380 métert. Tehát a teljes megtett út: `90+260+380=730` méter.

A függőleges elmozdulása 90 méter, a vízszintes elmozdulása `380-260=120` méter, a teljes elmozdulás a Pitagorasz-tétellel kapható meg: `sqrt(90^2+120^2)=150` méter. (Már ha jól értem a feladatot, és a végén 90 méter magasan a levegőben áll meg...)
Módosítva: 8 éve
2