Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Átlagsebesség

Főoldal » Általános iskola » Fizika
447
Sziasztok! Tudnátok segíteni a fizika házimban?
A feladat:
Egy túrázó 5 m/s sebességgel halad másfél óráig, majd 8 m/s sebességgel siet 15 percig, végül kifáradva háromnegyed órán át 3 m/s sebességgel ballag. Mekkora volt az egész túrára vonatkozó átlagsebesség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
A teljes megtett út: `5*90*60+8*15*60+3*45*60=42300m`
A teljes utazási idő: `90*60+15*60+45*60=9000s`

Átlagsebesség: `42300/9000=4.7m/s`
2