Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kockák tömege

Főoldal » Általános iskola » Fizika
701
Sziasztok! Elakadtam a fizika házimban. A feladat:
A két, ugyanolyan anyagból készült tömör kocka közül a kisebbiknek 300 g a tömege. Mennyi a tömege a nagyobbik kockának? A nagyobb kocka éle négyszer akkora,mint a kisebbik kockáé.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Ha a nagyobb kocka éle kétszer nagyobb, akkor a térfogata nyolcszor nagyobb (`V_1=a^3` és `V_2=(2a)^3=8a^3=8V_1`). Ha ugyanolyan anyagból készültek, akkor a sűrűségük egyforma, tehát a nagyobb kockának a tömege is nyolcszoros, azaz `8*300=2400g=2.4kg`.
1