Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
700
. Legyen f(x) = √x−√x+9 és g(x)=√x+√x+9. Mennyivel egyenlő f(10) x g(10)?

a) 9
b) 81
c) 100
d) 100 − 2√19
e) 100 + 2√19
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`(sqrt(10)-sqrt(19))*(sqrt(10)+sqrt(19))`

`color(blue)((a-b)(a+b)=a^2-b^2)`

`(sqrt(10))^2-(sqrt(19))^2`

`10-19`

`color(red)(-9)`
0