Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
376
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`(6-x)/(3x^2-12)-1/(x-2)=1-1/(2-x)`


`(6-x)/(3x^2-12)=1-1/(2-x)+1/(x-2)`


`(6-x)/(3x^2-12)=(x-2+1+1)/(x-2)`


`(6-x)/(3x^2-12)=(x)/(x-2)`


`((6-x)*(x-2))/(3x^2-12)=x`


`((6-x)*(x-2))/(3(x-2)*(x+2))=x`


`(6-x)/(3(x+2))=x`


`6-x=3(x+2)*x`


`3x^2+7x-6=0`



`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-7+-sqrt(7^2-4*3*(-6)))/(2*3)=color(red)({(x_1=-3) , (x_2 =2/3):})`
0