Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
382
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`{(3xy=-48),(x^2-y^2=12):}=>{(y=-48/(3x)),(x^2-y^2=12):}`

`x^2-((-48)/(3x))^2=12`

`x^2-(-2034)/(9x^2)=12`

`x^2-(-256)/(x^2)=12`

`x^4-256-12x^2=0`


`x^2=a`


`a^2-256-12a=0`

`a_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(12+-sqrt((-12)^2-4*1*(-256)))/(2)={(a_1=6-2sqrt73) , (a_2 =6+2sqrt(73)):}`

`a^2=+-6+2sqrt(73)`

`color(red)(x_(1,2)=+-sqrt(6+2sqrt(73))`





`color(red)(y_(1,2)=+-(-48)/(3*(sqrt(6+2sqrt(73)))))`
0