Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
320
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`{(2x+2y+4z=34),(5x+y-3z=16),(-2x+3y+6z=21):}=>{(x+y+2z=17),(5x+y-3z=16),(-2x+3y+6z=21):}`


`{(x+y+2z=17),(5x+y-3z=16):}`

`x+y+2z-5x-y+3z=17-16`

`-4x+5z=1`


`{(x+y+2z=17),(-2x+3y+6z=21):}=>{(-3x-3y-6z=-51),(-2x+3y+6z=21):}`

`-3x-3y-6z+(-2x)+3y+6z=-51+21`

`-5x=-30`

`color(red)(x=6)`



`-4*6+5z=1`

`5z=25`

`color(red)(z=5)`



`6+y+2*5=17`

`color(red)(y=1)`



2. Feladat nem teljesül egy valós számra sem.
1