Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Balázs apukájának életkora most négyszerese Balázs életkorának, 5 év múlva pedik háromszorosa lesz. Hány éves most Balázs?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
473
Légyszíves
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Balázs apukájának életkora most négyszerese Balázs életkorának, 5 év múlva pedik háromszorosa lesz. Hány éves most Balázs?

B - balázs életkora
Apa - apa életkora
`B*4=A`
`3*(B+5)=(A+5)`
`3*B+15=B*4+5`
`B*4+5=3*B+15`
`B=10`
`A=40`
0