Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Befektető királyfi az év elején 800 petákot tett a Bigger Bankba, és két évre kötötte le, évenkénti kamatos kamatozással. Mennyi pénzt kap a második év végén, ha az éves kamat 5%? (Nincs kamatadó)

Főoldal » Általános iskola » Matematika
396
Légyszíves
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Kiindulási összeg: 800 Peták
Évi kamat: 5%
Lekötés ideje: 2 év
Tehát a 2 éves kamat: 100%×1,05%=105% (első év) 105%×1,05=110,25%
Tehát az eredeti összeg 110,25%-ával egyenlő a 2 éves lekötés utáni összeg
800*1,1025=882 Peták
0