Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy gumilabda belső átmérője 46cm. Hány dm3 levegő van benne? (Avégeredményt kerekítsd egész dm3-re!)

Főoldal » Középiskola » Matematika
330
Hajrá
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-2
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Vgömb=4πr³/3
d=46cm r=23cm=2,3dm
Vgömb=4π(2.3)³/3=4π·12,167/3=~152,9/3=~50,97=~51dm³
0