Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek paraméteres egyenletek

Főoldal » Középiskola » Matematika
668
Valaki le tudná nekem vezetni? Photomathhel nem értem :(

Határozd meg a -x² + (2 - p)x + 4p + 8= 0 egyenletben a p paraméter értékét úgy, hogy az egyenletnek legyen két különböző valós gyöke!
b) Milyen p valós paraméter esetén lesz az x²+ 2px+ p²-3p=0 egyenlet valós gyökeinek
(ha léteznek!) négyzetösszege 8?


Hogyan függ k értékétől a 3x² - 2(3k -4)x + 3k²- 8k- 3 kifejezés gyökeinek
különbsége (k valós paraméter)?
b) Mennyi a k értéke, ha a gyökök összege 7?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Csatoltam képet.
-1

b)
p = 1 és p= - 4 a megoldás
0

Végül itt az utolsó része a feladatnak.
0