Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet megoldás

Főoldal » Középiskola » Matematika
395
Hogy kell ezt az egyenletet megoldani, mik a szabályok? Az x-nek 12,93 kellene kijöjjön.
(csatoltam a képet)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
algebra, matek, egyenlet
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`x/(100+x)=(0,00394x)/(2,174+0,00394x)*5`

`x/(100+x)=(0,0197x)/(2,174+0,00394x)`

`x*(2,174+0,00394x)=(100+x)*0,0197x`

`2,174x+0,00394x^2=1,97x+0,0197x^2`

`-0,01576x^2+0,204x=0`

`x_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(-0,204+-sqrt((-0,204)^2-4*(-0,01576)*0))/(2*(-0,01576))=color(red)({(x_1=0) , (x_2 ="12,94"):})`
0