Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
421
számítsd ki a háromszög harmadik oldalát és szögeit, ha két oldala 7 cm és 8cm hosszú és a közbezárt szög 60fok
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a=7 \ cm`

`b=8 \ cm`

`alpha=60°`


Hiányzó oldal: `c=sqrt(a^2+b^2-2*a*b*cosalpha)=sqrt(7^2+8^2-2*7*8*cos60°)=color(red)(sqrt57 \ cm)`

A csúcsszöge: ` cosbeta=(b^2-(a^2+c^2))/(-2*a*c)=(8^2-(7^2+sqrt57^2))/(-2*8*sqrt57)=>color(red)(69,65°)`

C csúcsszöge: `gamma=180°-60°-69,35°=color(red)(50,35°)`
Módosítva: 2 éve
1