Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ismétlés

Főoldal » Középiskola » Matematika
337
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(5x+3y=2,=>\ \ x=(2-3y)/5),(4x+7y=20,):}`

`4*(2-3y)/5+7y=20`

`(8-12y)/5+7y=20`

`8-12y+35y=100`

`23y=92`

`color(red)(y=4)`


`x=(2-3*4)/5=color(red)(-2)`
0