Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ismétlés

Főoldal » Középiskola » Matematika
335
Marika néni a piacon 6 kg salátát és 4 kg répát vásárolt 2050 Ft-ért. A sorban mögötte álló 5 kg salátáért és 5 kg répáért 2150 Ft-ot fizetett. Mennyibe kerül ennél a zöldségesnél 2 kg saláta és 3 kg répa?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(6x+4y=2.050),(5x+5y=2.150):}=>{(30x+20y=10.250),(20x+20y=8.600):}`

`30x+20y-20x-20y=10.250-8.600`

`10x=1.650`

`x=165`



`20*165+20y=8.600`

`3.300+20y=8.600`

`y=265`


2 kg saláta: `2*330=660 \ Ft`
3 kg répa: `3*265=795 \ Ft`


Megoldás tehát: `660+795 = color(red)(1.455 \ Ft)`
0