Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pótvizsga feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
364
Számítsuk ki egy 75°os központi szöggel rendelkező 8 cm sugarú körcikk területét valamint határozzuk meg mekkora sugarú kört tudnánk a körcikket határoló körívből készíteni.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T_(kc)` = `(r^2*pi*alpha)/360` = `(8^2*3.14*75)/360` = 41,89 `cm^2`

A körív hossza:

`l_i` = `(2*r*pi*alpha)/360` = `(2*8*3.14*75)/360` = 10,47 cm

`r_2` = `l_i/(2*pi)` = `10.47/(2*3.14)` = `color(red)(1.dot(6)" cm")`.
0