Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Pótvizsga feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
389
Egy ötszög oldalainak aránya 7:4:5:12:14 egy hozzá hasonló ötszög kerülete 294 cm. Mekkorák az oldalai?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Összeadod az arányokat: 7+4+5+12+14 = 42

Elosztod a kerületet az arányok összegével: 294:42 = 7

Visszaszorzod az arányokat a fent kijött osztás eredményével:

a = `7*7` = `color(red)("49 cm")`

b = `4*7` = `color(blue)("28 cm")`

c = `5*7` = `color(green)("35 cm")`

d = `12*7` = `color(pink)("84 cm")`

e = `14*7` = `color(black)("98 cm")`
0