Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Oszthatóság

Főoldal » Középiskola » Matematika
490
Csak a 1155-ös kellene
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a) 100 többszöröse a szám, ezért `bar(xy)=00`
b) 6 többszöröse a szám, vagyis páros és a számjegyek összege osztható 3-mal. Ezért `x` bármi, ami 3 többszörösénél 1-gyel több (1, 4, 7)
c) 24 többszöröse, tehát 8·3 többszöröse. A 8 miatt az utolsó 3 számjegy osztható 8-cal, ezért `y=0` vagy `8`.
A 3-mal oszthatóság miatt a számjegyek összege `1+4+x+5+3+y=13+x+y` osztható kell legyen 3-mal.
Ha `y=0`, akkor `x=2` vagy `5` vagy `8`.
Ha `y=8`, akkor `x=0` vagy `3` vagy `6` vagy `9`.
0