Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hárommal osztható számok!

Főoldal » Középiskola » Matematika
393
Határozzuk meg a 287 és 880 közötti hárommal osztható számok összegét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Alsó határ: 288

Felső határ: 879

287 és 880 közötti 3-al osztható számok: `(879-288)/3+1=198 \ db`


Ezt is célszerű számtani sorozattal számolni.

`a_1=288`

`d=3`

`a_198=879`


`S_198=((2a_1+(n-1)*d)*n)/2=((2*288+(198-1)*3)*198)/2=color(red)(115.533)`
1