Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok

Főoldal » Általános iskola » Matematika
521
Valaki elmagyarázná hogyan kell ezt a ketöt meg csinálni? (Pitagorasz tétel)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
b.)
mivel egyenlő szárú a háromszög az "a"oldalt felezi az "m" magasság és a derékszögű háromszögre alkalmazva Pitagorasz tételét : (az 5dm=50cm)
50cm a négyzeten="m" a négyzeten + 48cm a négyzeten ("a"÷2)
2500="m"négyzet + 2304
m négyzet=2500-2304=196
m=14cm
c.)
az előzőhöz hasonlóan szerintem menni fog :) (hiányzó adat miatt feltétetelezzük hogy ez is egyenlő szárú háromszög)


0