Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
504
Határozza meg az x értékét: lgx=lg2,4+lg15-2lg0,2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`lgx=lg2.4+lg15-2*lg0.2`

`lgx=lg((2.4*15)/0.2^2)`

`x=(2.4*15)/0.2^2` = `ul("900")`.
0