Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Irányszögű egyenes egyenlet!

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
Írja fel a (-2; 7) ponton átmenő α = 48°-os irányszögű egyenes egyenletét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
y = mx+b

az egyenes meredeksége az iránytangense, tehát m = tan48 (ezt számológéppel vagy függvénytáblázattal megoldod, m `approx` 1,11).

már csak a b-t kell megfejteni; az x és y helyére behelyettesíted a megadott értékeket:

`7 = tan48*(-2)+b`

`b=tan48*2+7` `approx` 9,22

Az egyenes egyenlete tehát:

`y=1.11x+9.22`
0