Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi feladat (emelt matematika)

Főoldal » Középiskola » Matematika
620
Milyen hosszú az a híd, amelynek két végpontja a híd irányában levő 52 m magasságú helyről 6,3°☆os, illetve 8,9°-os depressziószögben látszik?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szintén a tangens függvényt alkalmazzuk:

`tan8.9=52/y` `to` `y=52/tan8.9=332`

`tan6.3=52/(y+h)` `to` `h=52/tan6.3-332` `approx` `color(red)("139 m")`.
1