Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Térfogatszámítás

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
393
Az `f(x)=root(3)(x)` függvény egy része `(x_1;f(x_1))` és `(x_2;f(x_2))` pontok között az x tengely mentén forog. Mekkora az így keletkezett forgástest térfogata?

`x_1=1`
`x_2=8`
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`y^2=root(3)(x^2)`

`V=piint_a^b[f(x)]^2dx=piint_1^8root(3)(x^2)dx=pi([x^(5/3)/(5/3)]_1^8)=pi(3/5*8^(5/3)-3/5*1)=pi(19,2-0,6)=color(red)(18,6pi)`
0