Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Esetleg tudna valaki segíteni matematika feladatokban? Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
370
3,4,5,6 feladatból szeretném kérni a segítségeteket! Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3.)
a.)
`(3.600)/(0,12)=color(red)(30.000 \ Ft)`

b.)
`(4.750)/(0,095)=color(red)(50.000 \ Ft)`



4.)
`739,5*0,12=color(red)(88,74 \ "pengő")`


5.)
`10*512-10*512*0,001-10*512*0,0075-28,5=color(red)(5.047,98 \ "pengő")`


6.)
Igaz az állítás.

Példa:

`5.000*0,8=4.000`

`(4.000)/(5.000)=0,8` Tehát a különbség mindíg 20% lesz.
1