Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Nagyon fontos lenne két matematika feladat.

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Remélem valaki tud segíteni 2,3 feladatban.

Köszönöm!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2,

a, `(2/3-2,5):1,1` = `(2/3-5/2):(11/10)` = `(4-15)/6*10/11` = `-cancel(11)/6*10/cancel(11)` = `-10/6` = `-5/3`

b, `(5/11-0,07):4,23` = `(5/11-7/100):423/100` = `(5*100-7*11)/(11*cancel(100))*(cancel(100)/423)` = `cancel(423)/11*1/cancel(423)` = `1/11`

3,

Gábor tehát megtette az út `2/5`-részét, akkor Palinak jut az út `3/5`-e.

A `19/20` részén busszal megy, akkor a maradék `1-19/20` = `1/20` részén gyalogol.

Ez összesen az útnak a `3/5*1/20` = `3/100` része.

56 km-nek a `3/100` része az `56*3/100` = 1,68 km-t gyalogol Pali.
1