Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Esetleg tudna valaki segíteni matematika feladatokban?Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
390
3,9,10,11-es feladatban szeretném kérni a segítségeteket! Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
3,

a, Ha magának nem küld, akkor egy ember 9 SMS-t kap. Ha magának is küld (mert a lehetőség adott), akkor egy ember 10 SMS-t kap.

b, Ha 1 ember 9 SMS-t küld, akkor 10 ember `10*9` = 90 SMS-t küld. Ha maguknak is küldenek, akkor `10*10` = 100 SMS lesz. Majd eldöntöd, hogy melyik

9,

Összeszorzod: `4*3*5` = 60-féleképpen lehet eljutni.

10,

a, Első helyre 6 közül választhatunk, második helyre 5-ből, majd 4-ből és 3-ból; ez összesen `6*5*4*3` = 360-féle állás lehet.

b, Mindegyik helyre 6 lehetőség van, így `6^4` = `6*6*6*6` = 1296-féle állás lehet.

c, az üres is egy lehetőség így az előző annyiban módosul, hogy mindegyik helyre 7 eset lehet, tehát `7^4` = `7*7*7*7` = 2401-féle állás.

11,

a, 1 csapat játszik mindenkivel, vagyis 14 csapattal; 15 csapat tehát `15*14` = 210 meccset játszik, ha oda-vissza megy a játék.

b, Ha csak oda, akkor a fele, vagyis `210/2` = 105 mérkőzés lesz.
1