Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mik az alábbi események valószínűsége?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
385
Egy urnában 4 piros, 3 fehér és 2 felete golyó van. Ebből húzunk visszatevés nélkül három golyót.
A) mindegyik golyó piros?
B) Kettő piros egy más?
C) Van piros a kihúzottak között?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
P(A)=4/9·3/8·2/7
P(B)=4/9·3/8·5/7·3
P(C)=1-5/9·4/8·3/7
1