Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mátrix megoldások?

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
363
Ha A-1 (négyzete) B egy 7 × 6 mátrix, akkor milyen méretû lehet az A és milyen méretű lehet a B mátrix?

Ha A egy 3 x 3-as mátrix és det (A) = 5, akkor mennyi det (2A) értéke? És mennyi det (A-1)?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
mátrix
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ha A^(-1) * B egy 7 × 6 mátrix, akkor meg kell vizsgálni az A és B mátrixok méretét.

Mátrixszorzás esetén a szorzat mérete attól függ, hogy az első mátrix oszlopszáma megegyezik-e a második mátrix sorainak számával. Tehát ha A^(-1) egy n × n mátrix (ahol n > 6), akkor B mérete lehet 7 × n.

Az A mérete egy 3 × 3-as mátrix (3 sor és 3 oszlop), és a B mérete lehet 7 × 3 vagy bármely más olyan méret, ahol az oszlopok száma megegyezik A sorainak számával (3).

Tehát egy lehetséges választás A és B értékekre:
A = 3 × 3 mátrix
B = 7 × 3 mátrix

--------------------------------------------------------------

Ha A egy 3 x 3-as mátrix és det(A) = 5, akkor számoljuk ki det(2A) és det(A^(-1)) értékeit.

det(2A) = 2^3 * det(A) = 8 * 5 = 40

det(A^(-1)) = 1/det(A) = 1/5

Tehát det(2A) értéke 40, és det(A^(-1)) értéke 1/5.
0