Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Parabola területe

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
390
Határozzuk meg az `y=9-x^2` parabola területét az x tengely metszéséig!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Kiszámolod a zéruhelyeket pofon egyszerűen, hogy y-t egyenlővé teszed 0 -val így megkapod a két zérushelyet.

`y=9-x^2`

`0=9-x^2`

`-9=-x^2`

`9=x^2`

`+-3=x`


Tehát az egyik zérushely +3 míg a másik -3


`T=int_a^b f(x)dx=[F(x)]_a^b=F(b)-F(a)` területképlet alapján számítva: `T=int_-3^3(9-x^2)dx=[9x-x^3/3]_-3^3=color(red)(36 \ cm^2)`
Módosítva: 3 éve
3