Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Jel Furier sorának egyenáramú összetevője

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
354
Egy periodikus feszültég időfüggvénye az
ábrán látható. Határozza meg a jel Furier
sorának egyenáramú összetevőjét.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika, sor, áram, villamosságtan, furier
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
X0 = 1/T * ∫T0 x(t) dt

X0 = 1/T * (∫10 6 dt + ∫21 10 dt + ∫32 6 dt)

X0 = 1/T * ([6t]10 + [10t]21 + [6t]32)

X0 = 1/T * ([6-0] + [20-10] + [18-12])

X0 = 1/T * 22

Ha jól látom, a rajzról, akkor T = 4

X0 = 1/4 * 22 = 5.5
0