Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Ebben a feladatban szeretnék segítséget kérni
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`1007,`

`1/8sqrt(2^(x-1))=4^(-1.25)`

kikötés:

`2^(x-1)>=0`

`AAx`-re teljesül, `D=RR`

`2^(-3)*(2^(x-1))^(1/2)=(2^2)^(-1.25)`

`2^(-3)*2^((x-1)/2)=2^(-2.5)`

`2^((x-1)/2-3)=2^(-2.5)`

az exponenciális függvény szigorú monotonitása miatt:

`(x-1)/2-3=-2.5`

`(x-1)/2=0.5`

`x-1=1`

`x=2inD`

`M={2}`
0