Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Exponenciális egyenlet

Főoldal » Középiskola » Matematika
437
Ebben a feladatban lenne szükségem segítségre
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
9x-2-32x-5-6=0
9x/92-32x/35-6=0
32x/81-32x/243-6=0

Legyen y=32x
y/81-y/243-6=0
3y/243-y/243-6=0
2y/243-6=0
y=729

32x=729
32x=36

Az exponenciális függvény monotonitása miatt:
2x=6
x=3

Ell.:
9-3-6=0
0