Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mi a megoldása az alábbi logikai matek feladatnak?

Főoldal » Középiskola » Matematika
487
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Elnézést az előbb átjavította a szókisegítő. A megoldás magyarázattal:

Az adott egyenletek az alábbiak:
625 = 41
196 = 45
144 = 33

Úgy tűnik, hogy az egyenletek bal oldala egy szám négyzete, míg a jobb oldal egy független szám. Nézzük meg a kapcsolatot az egyenletek között:

625 = 25^2, 41 = 20 + 1
196 = 14^2, 45 = 20 + 5
144 = 12^2, 33 = 20 + 13

Megfigyelhetjük, hogy az egyenletek jobb oldalát úgy kapjuk, hogy hozzáadjuk 20-hoz az egyenletek bal oldalának négyzetgyökét.

Ez alapján, ha a 400-t vizsgáljuk:
400 = 20^2, tehát a válasz 20 + 20 = 40 lesz.

Tehát a 400 a kapott minta alapján 40-nek felel meg.
-3

42
-1

A feladatot sikerült megoldani, ami 22. Köszönöm akik próbáltak segíteni.
0