Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus 2.

Főoldal » Középiskola » Matematika
396
Ezekenek a feladatoknak a megoldasara van szükségem magyarázattal
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`1.)`

`3^(1+log_(9)7)`

`3^1*3^(log_(3^2)7)`

`3*3^(1/2*log_(3)7)`

`3*3^(log_(3)7^(1/2))`

`3*7^(1/2)=color(red)(3sqrt(7))`


`2.)`

`5^(log_(5)4-1)`

`5^(log_(5)4)*5^(-1)`

`4*1/5=color(red)(4/5)`


`3.)`

`3^(log_(27)8+1)`

`3^(log_(3^3)8)*3^1`

`3^(1/3*log_(3)8)*3`

`3^(log_3(8^(1/3))*3`

`8^(1/3)*3`

`2*3=color(red)(6)`


`4.)`

`sqrt(m)^(log_(m)2)`

`(m^(1/2))^(log_(m)2)`

`m^(1/2*log_(m)2)`

`m^(log_(m)2^(1/2))`

`color(red)(2^(1/2)=sqrt(2))`
Módosítva: 3 éve
0