Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
341
Ezekben lenne szükségem segítségre.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
-1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`1.)`

`3^(log_(9)1/2)`

`3^(log_(3^2)1/2)`

`3^(1/2*log_(3)1/2)`

`3^(log_(3)(1/2)^(1/2))`

`color(red)((1/2)^(1/2)=sqrt(1/2)=sqrt(2)/2)`


`2.)`

`4^(log_(2)11)`

`(2^2)^(log_(2)11)`

`2^(2log_(2)11)`

`2^(log_(2)(11^2)`

`color(red)(11^2=121)`


`3.)`

`10^(2+lg4)`

`10^2*10^(lg4)`

`100*4=color(red)(400)`


`4.)`

`6^(2-log_(6)9)`

`(6^2)/(6^(log_(6)9))`

`(36)/(9)=color(red)(4)`
Módosítva: 3 éve
0