Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladatban segítséget kérek.

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
427
Egy igen hosszú, R = 2 cm sugarú, tömör, hengeres vezetőben homogén eloszlású, tengelyirányú 2A/mm^2 áramsűrűségű áram folyik. Mekkora a mágneses térerösség a tengelytől 1 cm távolságban lévô pontban?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

3
csak nem bme vik?
1

Órák kérdése volt, de megtaláltam a választ eme csodás kérdésre, íme:
R=0,02m
r=0,01m
I=2*10^6 A/m^2
I=Jr^2π
H=I/2πr=Jr/2=(2*10^6A/m^2*0,01m)/2=>10^4
0

Csatoltam képet.
0