Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Logaritmus

Főoldal » Középiskola » Matematika
347
Ebben a háromban lenne szükségem , csak annyiban hogy hogy alakítsam át.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`1.)`

`3^(log_(27)8+1)`

`3^(log_(3^3)8)*3^1`

`3^(1/3*log_(3)8)*3`

`3^(log_(3)8^(1/3))*3`

`8^(1/3)*3`

`root(3)(8)*3`

`2*3=color(red)(6)`


`2.)`

`2^(log_(4)5)`

`2^(log_(2^2)5)`

`2^(1/2*log_(2)5)`

`2^(log_(2)5^(1/2))`

`color(red)(5^(1/2)=sqrt(5))`


`3.)`

`5^(log_(125)2)`

`5^(log_(5^3)2)`

`5^(1/3*log_(5)2)`

`5^(log_(5)2^(1/3))`

`color(red)(2^(1/3)=root(3)(2))`
0