Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika IV. Feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
407
Az 0,15m oldalhosszúságú négyzet alakú vezető hurok normálisa 30 fokos szöget zár be a
2,5Vs/m2 indukciójú mágneses tér indukcióval. A hurokra ható forgatónyomaték 0,08Vm.
Mekkora a hurokban folyó áram?

Lehetséges megoldások:
a, 6,67A b, 2,844A c, 1,67A

Köszönöm előre is a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

1
`I=M/(B*A*sintheta)=(0,08 \ Vm)/(2,5 \ (Vs)/m^2*(0,15 \ m)^2*sin30°)=color(red)(2,84dot4 \ A)`
2