Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika I. Feladat

Főoldal » Felsőoktatás » Fizika
528
A homogén, B = 0,30 T indukciójú mágneses
tér merőleges az l = 10 cm-es nyomtávú, hosszú, vízszintes, súrlódásmentes vezető sínpárra. A sínek közé egy R = 20 Ω-os ellenálláson keresztül U = 2,0 V feszültséget kapcsolunk, a sínpárra pedig egy
m = 20g tömegű, jól vezető rudat helyezünk.
Mekkora gyorsulással indul el a kezdetben álló rúd?

A megoldás:
0,15m/s
Valaki tudja hogy miért?

Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Fizika

Válaszok

2
A megoldást elírtam, az elvileg 1,5m/s^2
0

Nem írtad el a megoldást.

`F=B*U/R*l=0,3 \ T*(2 \ V)/(20 \Omega)*1*10^-1 \ m=3*10^-3 \ N`

`a=F/m=(3*10^-3 \ N)/(2*10^-2 \ kg)=color(red)(0,15 \ m/s^2)`
1